Goda mjuka kakor och bakverk
Goda mjuka kakor och bakverk

Goda mjuka kakor och bakverk

Smaken är som baken! Vissa gillar hårda kakor medan andra föredrar mjuka. Mjuka kakor känns ofta lite mastigare och passar bra att servera till fikat när gästerna kommer, eller till en fest som efterrätt. Det finns otaliga mjuka kakor du kan baka själv och slicka smeten efteråt.

Mjuk pepparkaka

En mumsig variant till julbordet. Dekorera gärna med lite florsocker och en lingonkvist så blir det riktigt juligt. Pepparkakor görs också som hårda kakor men den här är mer en dessertkaka som kan serveras till fikat eller efter en middag.

Sockerkaka

Den gamla hederliga sockerkakan är förmodligen den mest bakade och populära mjuka kakan någonsin. Den är enkel att slänga ihop och passar alla smaker, stora som små. Du kan också variera sockerkakan genom att lägga den i muffinsformar istället och dekorera eller fylla dem med vad du vill. Detta kallas även cupcakes.

Tigerkaka

En variant av sockerkaka men med inslag av choklad som ringlas i kaksmeten så att kakan får den där randiga och krackelerade färgen när den är färdiggräddad. Kakan är enkel att göra och speciellt snygg att servera. Ät den med glass eller en skvätt grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *