Baka egna bullar till picknicken
Baka egna bullar till picknicken

Baka egna bullar till picknicken

Snart är våren och sommaren här med varmare temperaturer och vackert väder. Då rycker det i benen att ge sig ut på långa promenader och njuta av den efterlängtade solen. Självklart måste picknickkorgen plockas fram. Här kan du läsa mer om vad du kan baka på egen hand och ta med dig på promenaden.

En picknick kan vara precis så lätt eller svår som du vill att den ska vara. Det är upp till dig hur mycket tid och energi du vill lägga på att baka och förbereda en mysig matsäck. Hemmabagare älskar dock att få mjöl på fingrarna. När du ska ge dig ut på picknick ska du se till att ta med dig rejäla termosflaskor till kaffe, te eller varm choklad. Är ni många i familjen och dricker olika varma drycker ska du satsa på flera termosflaskor. På medtryck.com kan du till och med beställa termosflaskor med tryck så att alla kan få sitt eget namn på termosen. Har du eget företag är det ett ypperligt tillfälle att göra reklam för det med företagsnamn eller logga.

Mixa mat med fika

Grundtipset när du ska baka till picknick är att du väljer både något som är mättande och något som är sött och gott. Därför är det en bra idé att baka frukostbullar eller tunnbröd som du kan fylla med gott och mättande pålägg. Det finns en mängd snabba och enkla recept på nätet. Något som är ett måste i picknickkorgen är saftiga och goda kanelbullar som du kan förbereda dagen innan. Har du barn och vill att de ska äta nyttigt kan du enkelt ta med dig äpplen, minitomater eller morötter. Glöm inte heller att ta med vatten. Det är lätt att bli törstig på långpromenad. Det är bara fantasin och kreativiteten som begränsar vad du bestämmer dig för att baka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *