Börja baka – hitta motivationen
Börja baka – hitta motivationen

Börja baka – hitta motivationen

Bakningen har sedan flera decennier tyvärr dött ut lite grann. Men nu verkar bakningen göra en comeback i och med alla tv-program med baktävlingar och nybörjare som ger ut kokböcker. Att baka är inte bara kul, det kan fungera som en slags terapi för den som gör det. Man tänker inte på något annat än receptet och hur degen blir, hur smakerna förgyller och hur man kommer ihåg hur mormor stod där i köket när man var liten. Alla problem försvinner för världen och plötsligt är det bara bakningen som existerar.

Gå med i en bakkurs

Om du gillar att baka men tycker du är kass så finns det många bakningskurser att ta. Gå med själv eller bjud med en vän. Ni kanske inte ens behöver ta en kurs, ni kan gå samman ett gäng vänner och hitta recept och idéer tillsammans och utveckla ert bakande. Leta upp information på nätet och hitta goda recept i böcker. Kanske kan var och en vara ansvarig för att göra en ny kaka eller ett nytt bakverk för varje gång ni ses. Som ett litet knyt-kafferep! Håll baksessionen hemma hos någon av er eller byt varje gång så ni alltid är i ett nytt kök.

Våga testa nya recept och tänj på gränserna. Idag finns det så många influenser runt om i världen som lätt hamnar i vår telefon. De kanske också kommer från våra utländska vänner. Det här med att blanda svenska och utländska recept och få inslag från olika bakkulturer är riktigt kul och utvecklande. På så sätt kommer du att hitta nya smaker och utveckla din fantasi.

Använd bra utrustning

När du bakar, och lagar mat också för den delen, är det bra att ha alla redskap som krävs. Det betyder inte att du absolut måste köpa en dyr köksassistent och kostsamma saker men se till att du har det du mest behöver; bakbunkar och olika mått, slickepott, elvisp och vanlig visp, termometer, kakformar, bakplåtspapper, spritsar och pajform. Det finns en rad andra saker som också behövs men allt beror på vad du gillar att baka. Om du bakar mycket bröd kan faktiskt en bra och prisvärd köksassistent vara guld värd eftersom den knådar och bearbetar degen på ett ypperligt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *