Baka som pensionär
Baka som pensionär

Baka som pensionär

Som pensionär har man gott om tid, men ofta inte lika gott om pengar som man hade när man förvärvsarbetade. Därför kan det vara en god idé att använda sig av pensionärsrabatter av olika slag. Till exempel finns det pensionärsrabatter att få på allt från mobilabonnemang och elavtal till utemöbler och golv. Hos SeniorDeal kan man botanisera bland utbudet för att hitta de pensionärsrabatter som passar ens egna intressen och preferenser. Tack vare dessa rabatter kan man på ålderns höst få råd att unna sig en fika på stan lite oftare.

Baka chokladbollar

Ett ännu billigare sätt för fikasugna pensionärer är förstås att baka på egen hand hemma i köket. Tillhör man de icke bakkunniga kanske man behöver gå en bakkurs först. Annars är chokladbollar en klassiker som även de som inte är särskilt bakkunniga klarar av att svänga ihop. För detta behöver man följande ingredienser:

100 g smör

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 msk kakao

3 dl havregryn

3 msk kallt starkt kaffe

Receptet räcker till cirka 20 chokladbollar och man börjar med att smälta smöret, vilket kan göras i en mikrovågsugn för enkelhetens skull. Därefter blandar man ihop samtliga ovan listade ingredienser i en stor bunke, antingen genom att knåda för hand eller med hjälp av en elvisp. När du fått till en jämn smet ställer du in bunken i kylen så smeten får stelna.

Efter cirka 40 minuter är det dags att ta ut smeten och börja forma den till små bollar i handflatorna. Slutligen är det upp till dig att välja om du vill rulla godbitarna i pärlsocker eller kokos. Eller kanske strössel om du vill ha en lite annan smak på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *