Så fixar du ett trevligt gottebord till jul
Så fixar du ett trevligt gottebord till jul

Så fixar du ett trevligt gottebord till jul

Julbord med julskinka och köttbullar i all ära, men är det inte julens sötsaker som vi alla längtar efter? Med fina dekorationer och många goda bakverk kan du skapa julens härligaste och finaste gottebord. Det kommer garanterat att bli en succé hos både barn och vuxna under julen.

Pynta bordet

Dekorationer är avgörande för att få rätt stämning. Du bör redan nu planera för hur du vill att ditt julbord ska se ut. Du kan beställa dekorationer som passar till jul hos partykungen.se. Här hittar du ett brett sortiment av ballonger, julpynt, ljus, tomtar, servetter, bestick, tallrikar, servetter och andra juldekorationer. Totalt finns det över 4500 unika produkter hos Partykungen, vilket gör att alla kan hitta något som passar dem. Varför inte välja att klä ut dig själv på jul? Tomtedräkt, nissedräkt och tomtemorskläder finns i utbudet på hemsidan. För att göra det extra festligt kan du beställa tomteluvor och tomtebloss och ge till alla gäster. Ju fler dekorationer, desto bättre!

Baka i god tid innan

Undvik stress på julen genom att planera i god tid. När du har beställt dekorationerna till bordet är det dags att börja planera bakverken. Det finns massor med goda efterrätter och sötsaker som passar till julen, exempelvis saffransbullar, pepparkakor, knäck, mjuk pepparkaka med frosting och vanilj- och mascarponemousse. För att undvika massa bakning och matlagning i sista sekund kan du med fördel baka dagarna innan jul. Vissa bakverk som kan frysas ner, exempelvis tårtor och saffransbullar, kan du till och med baka flera veckor i förväg. Kola och tryfflar kan du tillaga ett par dagar i innan. Förvara dem i en burk med lock så håller de sig länge. När det kommer till glass, sorbet, pannacotta, mousse och kladdkakor kan du baka dem dagen innan. Själva monteringen och dekoreringen kan du dock göra samma dag som de serveras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *