Odla egna grönsaker och örter
Odla egna grönsaker och örter

Odla egna grönsaker och örter

Det finns många saker du kan smaksätta ditt bröd med. Till exempel olika örter eller grönsaker. Du kan köpa det, men om du vill ta det till nästa nivå kan du börja odla det själv hemma.

Införskaffa fröer på nätet

Du kan köpa grönsaksfröer men också fröer för örter på nätet. Oavsett om du vill smaksätta brödet med örter eller vill färga dina kakor med saft från rödbetor kan du alltså köpa hem fröerna, odla fram dem och därefter börja använda dem i din bakning. Att köpa frön på nätet är enkelt och du kan enkelt navigera på sidan efter vad du är ute efter, till exempel grönsaksfröer. Därefter kan du välja och vraka mellan mängder av olika sorters tomater, gurkor och allt annat du kan tänka dig. Vill du börja odla fram örter finns det även fröer för det. Till exempel timjan, basilika, rosmarin och pepparmynta. När du har hittat de fröer du vill ha och lagt din beställning kommer fröna att landa hos dig efter ett par dagar. Därefter är du redo att börja odla. Många börjar att förodla inomhus i små krukor redan i februari-mars för att därefter sätta ut växterna när värmen kommer tillbaka och odla utomhus. Därefter kommer du kunna skörda dina egna grönsaker och örter och använda dem till din matlagning såväl som din bakning.

Många upplever att grönsaker och örter de odlat själva smakar bättre än dem man kan köpa i butik. Om du vill ta din bakning till nästa nivå kan det därför vara en bra idé att börja odla egna grödor hemma. Det viktigaste är att ge dem vatten och att de får tillräckligt med solljus. I övrigt är det enkelt att odla och dessutom tycker många att det är rogivande och roligt. Du kan redan nu börja googla recept på bakverk, bröd och annat med grönsaker och kryddor för att du ska få inspiration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *