Dryck och bakverk till mottagningen
Dryck och bakverk till mottagningen

Dryck och bakverk till mottagningen

Planerar du att arrangera en studentmottagning, ett dop eller en familjär bröllopsmottagning? Då är det viktigt att planera dryck, mat och bakverk. Att äta och dricka gott kommer att göra mottagningen till ett festligt minne. Här hittar du de bästa tipsen.

Beställ dryck online

Undvik att stressa i sista minuten med otympliga kassar med tunga flaskor. Du kan beställa drycken online hos Vinoteket istället. Hos Vinoteket hittar du ett brett sortiment av viner samt alkoholfria alternativ. Om du beställer någon av deras färdiga vinlådor får du ofta ett mycket förmånligt pris. Dessutom har de ofta lagertömning då priserna blir ännu bättre. När du har valt ut vilka viner du vill ha klickar du enkelt hem dem. Inom kort levereras de direkt hem till din dörr. Perfekt om du behöver beställa prisvärd och god dryck inför mottagning!

Baka tårtor och andra bakverk

Ingen fest utan en god tårta. Att baka en tårta är inte svårt, men det kräver planering och lite framförhållning. Se till att du har alla ingredienser hemma. Glöm inte bort dekorationerna till tårtan. Det kan vara kul att skriva datum eller studentens eller dopbarnets namn på tårtan. Låt kreativiteten flöda! Om du behöver inspiration kan du söka på goda recept online. Kom även ihåg att det är viktigt att rensa kylen eller frysen innan så att du har någonstans att förvara tårtan. Om du har många gäster kan du behöva baka fler än en tårta. Läs recepten noga och anpassa antalet tårtor efter antalet gäster. Det kan även vara bra att baka kakor, praliner och andra mindre sötsaker till mottagningen.

Bjud på enklare mat

Ibland räcker det gott och väl med att servera gott vin, kaffe och en bit tårta på mottagningen. Det kan dock vara trevligt att ha något matigare. Snittar, chips och plockmat är enkelt att förbereda innan och uppskattas alltid av gästerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *