7 sorters kakor
7 sorters kakor

7 sorters kakor

Förr i tiden var det kutym att göra sju sorters kakor till kafferepen som hölls hemma hos folk. Kvinnorna var ofta hemma på den tiden och det var vanligt att man bakade olika kakor, vilket tillförde mer variation. Det går att göra massor av olika kakor på samma deg för att spara tid, pengar och energi men du kan naturligtvis göra olika kakrecept från flera degar. För faktum är att de sju olika kakorna håller på att göra en comeback.

Namn på de olika kakorna

Drömmar, hallongrottor, finska pinnar, havreflarn, kolasnittar, sandkakor och jitterbuggare – här är några välkända namn på sju olika kakor som det åts av friskt på kafferepen under 40-, 50-, och 60-talen. Självklart finns det även flera andra varianter som man bakade om man ville ha lite omväxling. Dessa kakor var också vanliga under andra former av kalas och till högtider. Under julen kunde det dock hända att man bjöd på något mer julaktigt.

Tillför lite nostalgi

Bjud på himmelskt god fika och tillför lite nostalgi. Dina gäster kommer garanterat att gilla dina kakor och kanske till och med inspireras att baka dem själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *